søndag 31. juli 2011

Turtips: Den gamle jernbanen Hellvik - Egersund

Etter flere reisedetaljer om fjerntliggende steder som Østlandet og Sverige, kommer det endelig et lokalt turtips: Den gamle jernbanestrekningen mellom Hellvik og Egersund.

Turen går, som navnet sier, der den gamle jernbanen gikk. Jernbanesporene er fjerna, så det er grusvei hele strekningen. Noen synes kanskje det høres kjedelig ut, men veien er alt annet enn kjedelig der den krysser både broer og tunneler og har veldig variert utsikt.




Turveien starter like ved togstasjonen på Hellvik og går til togstasjonen i Egersund, så de som ikke ønsker å gå samme vei frem og tilbake kan benytte seg av gode, gamle NSB. Turen er ca 8 km hver vei, man kan med andre ord sette seg i bilen med god samvittighet hvis man velger å gå frem og tilbake!


Vi fant en fin rasteplass før vi kom til Egersund, og der ble vi sittende og slappe av i sola i 3 timer mens Andreas jobba for maten. Fin arbeidsfordeling:)


Og som den storfiskeren Andreas er, fikk han en SVÆR makrell på kroken! Jeg må ha hatt solstikk på det tidspunktet, for jeg glemte å ta bilde av fangsten!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar